Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Jenny

Τηλεφωνικό νούμερο : +86 135 3017 1335

WhatsApp : +8613530171335

Free call

Αυτό που πρέπει να ξέρετε για τους προσαρμοστές οπτικών ινών

March 30, 2022

τελευταία εταιρεία περί Αυτό που πρέπει να ξέρετε για τους προσαρμοστές οπτικών ινών
Οι προσαρμοστές οπτικών ινών μπορούν ακριβώς να συνδέσουν δύο συνδετήρες και να εξασφαλίσουν τη μετάδοση των πηγών φωτός μειώνοντας την απώλεια όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι, ξέρετε ποιοι τύποι προσαρμοστών οπτικών ινών είναι διαθέσιμοι; Ποιους παράγοντες θα έπρεπε να εξεταστεί κατά τον επιλογή ενός προσαρμοστή οπτικών ινών και πώς να το καθαρίσει κατάλληλα μετά από να χρησιμοποιήσει το; Ο ακόλουθος θα εισαγάγει τη σχετική γνώση για τους προσαρμοστές οπτικών ινών και θα απαντήσει στις ανωτέρω ερωτήσεις για σας.
 
 
Τι είναι ένας προσαρμοστής οπτικών ινών;
 
Οι προσαρμοστές οπτικών ινών είναι ένα από τα ευρύτατα χρησιμοποιημένα βασικά συστατικά στις επικοινωνίες οπτικών ινών, επίσης γνωστό ως συζευκτήρες οπτικών ινών ή φλάντζες οπτικών ινών, και χρησιμοποιούνται συνήθως στις συνδέσεις συνδέσεων οπτικών ινών στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, τα καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα, και τα δίκτυα τοπικής περιοχής. Η λειτουργία του προσαρμοστή οπτικής ίνας είναι κυρίως να πραγματοποιηθεί ο ελλιμενισμός των ίδιων ή διαφορετικών ενεργών συνδετήρων οπτικής ίνας υπό τον όρο της μικρής απώλειας (ότι είναι ο αντίκτυπος στο σύστημα είναι εξαιρετικά μικρός). Όπως είναι γνωστό, το κλειδί για τη σύνδεση οπτικής ίνας είναι η ακριβής ευθυγράμμιση του πυρήνα οπτικής ίνας, αλλά οι παραδοσιακές μέθοδοι σύνδεσης έχουν ορισμένες ατέλειες, όπως οι ρωγμές συγκόλλησης, οι πόροι, οι συνυπολογισμοί σκουριάς, η έλλειψη τήξης ή ελλιπούς διείσδυσης, κ.λπ. Η διαφορά μεταξύ του προσαρμοστή οπτικών ινών είναι ότι έχει το μανίκι ευθυγράμμισής της μέσα, το οποίο μπορεί ακριβώς να εντοπίσει το συνδετήρα οπτικών ινών και να εξασφαλίσει την ακρίβεια της σύνδεσης για να επιτύχει την υψηλής απόδοσης σύνδεση μεταξύ των σκοινιών μπαλωμάτων οπτικών ινών.
 
 
Κοινοί τύποι προσαρμοστών ινών
 
Υπάρχουν πολλοί τύποι προσαρμοστών οπτικών ινών. Τα εξής εισάγουν κυρίως τέσσερις κοινούς τύπους προσαρμοστών οπτικών ινών: LC προσαρμοστές οπτικών ινών, προσαρμοστές οπτικών ινών FC, προσαρμοστές οπτικών ινών Sc, και γυμνοί προσαρμοστές οπτικών ινών.
 
LC προσαρμοστής οπτικών ινών
Ο συνδετήρας του προσαρμοστή οπτικών ινών LC είναι ένα μικρό τετράγωνο, το οποίο διαιρείται σε single-mode και πολλαπλού τρόπου προσαρμοστές οπτικών ινών LC σύμφωνα με τους διαφορετικούς τύπους ινών. Οι τύποι συνδετήρων περιλαμβάνουν lc-LC, lc-FC, το lc-Sc, το lc-ST και την lc-MU. Ο προσαρμοστής οπτικών ινών LC μπορεί να εγκατασταθεί στην επιτροπή προσαρμοστών για τη σύνδεση των σκοινιών μπαλωμάτων οπτικών ινών LC ή των συνδετήρων οπτικών ινών LC, κ.λπ.
 
Προσαρμοστής ινών Sc
Οι προσαρμοστές οπτικών ινών Sc έχουν τα μεγάλα τετραγωνικά κεφάλια και τους διάφορους τύπους, όπως οι τυποποιημένοι προσαρμοστές οπτικών ινών Sc θηλυκός-θηλυκών και οι υβριδικοί προσαρμοστές οπτικών ινών Sc (όπως οι προσαρμοστές οπτικών ινών Sc-LC). Αυτήν την περίοδο, οι περισσότεροι προσαρμοστές οπτικών ινών Sc χρησιμοποιούν κεραμικά ferrules, αλλά οι πολλαπλού τρόπου προσαρμοστές οπτικών ινών Sc με ferrules χαλκού βλέπουν επίσης. Οι προσαρμοστές οπτικών ινών Sc χαρακτηρίζονται από την υψηλή συμπιεστική δύναμη, τη μικρή διακύμανση απώλειας εισαγωγής, την υψηλή πυκνότητα εγκαταστάσεων, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συνδέσουν τα σκοινιά μπαλωμάτων οπτικών ινών Sc ή τους συνδετήρες Sc.
 
FC προσαρμοστής ινών
Ο συνδετήρας προσαρμοστών οπτικών ινών FC είναι κυκλικός, παρόμοιος με τον τύπο προσαρμοστών οπτικών ινών LC, και έχει τα ενιαία και πολλαπλού τρόπου σημεία. Οι τύποι συνδετήρων περιλαμβάνουν lc-FC, Sc-FC και το fc-ST. Αυτός ο προσαρμοστής οπτικών ινών υιοθετεί ένα κοχύλι μετάλλων και ένα κεραμικό μανίκι στο εξωτερικό, και η μέθοδος στερέωσης είναι turnbuckle, που είναι σταθερό και αξιόπιστο, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει τα σκοινιά μπαλωμάτων οπτικών ινών FC ή τους συνδετήρες FC.
 
Γυμνός προσαρμοστής ινών
Οι γυμνοί προσαρμοστές οπτικών ινών είναι ειδικοί προσαρμοστές οπτικών ινών που συνδέουν τα γυμνά καλώδια οπτικών ινών με τις οπτικές συσκευές. Αυτός ο τύπος προσαρμοστή επιτρέπει στα καλώδια για να εγκατασταθεί στις αυλακώσεις σύνδεσης, είτε για τα εξαρτήματα είτε τις ηλεκτρονικές συσκευές.
 
 
Παράγοντες που εξετάζουν κατά το επιλογή ενός προσαρμοστή οπτικών ινών
 
Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί τύποι προσαρμοστών οπτικών ινών, και η εμφάνιση των προσαρμοστών οπτικών ινών από τους διαφορετικούς προμηθευτές είναι πολύ παρόμοια, μπορείτε να μην ξέρετε πώς να επιλέξετε. Γενικά, κατά επιλογή ενός προσαρμοστή οπτικών ινών, την πρέπει να εξετάσετε τα ακόλουθα δύο σημεία.
 
Τύποι συνδετήρων και καλωδίων
Κατ' αρχάς, καθορίστε τον τύπο προσαρμοστών οπτικών ινών βασισμένο στο συνδέοντας τύπο καλωδίων και τον τύπο συνδετήρων. Όπως:
1. Εάν ο προσαρμοστής οπτικών ινών συνδέεται με ένα single-mode σκοινί μπαλωμάτων οπτικών ινών, επιλέξτε έναν single-mode προσαρμοστή οπτικών ινών. Εάν ένα πολλαπλού τρόπου σκοινί μπαλωμάτων οπτικών ινών συνδέεται, χρησιμοποιήστε έναν πολλαπλού τρόπου προσαρμοστή οπτικών ινών.
2. Οι τύποι συνδετήρων που συνδέονται και στις δύο άκρες του προσαρμοστή οπτικών ινών είναι οι ίδιοι, επιλέγουν τον προσαρμοστή οπτικών ινών με τον ίδιο τύπο συνδετήρων, όπως ο προσαρμοστής οπτικών ινών lc-LC, αλλά εάν οι συνδεδεμένοι συνδετήρες είναι διαφορετικών τύπων, πρέπει να επιλέξετε έναν υβριδικό προσαρμοστή οπτικών ινών, όπως οι προσαρμοστές οπτικών ινών lc-Sc. Ο προσαρμοστής οπτικών ινών με τον οποίο ο συνδετήρας επιλέγεται εξαρτάται από τον τύπο συνδετήρα που συνδέεται.
 
Υλικό μανικιών ευθυγράμμισης
Αφετέρου, ο προσαρμοστής οπτικής ίνας φιαγμένος από κεραμικό υλικό σχεδόν-σωλήνων προτιμάται. Το μανίκι ευθυγράμμισης είναι το περισσότερο σημαντικό μέρος του προσαρμοστή οπτικών ινών. Μερικοί κατασκευαστές επιλέγουν το μέταλλο ως υλικό του μανικιού ευθυγράμμισης, αλλά έχει ελεγχθεί ότι ο προσαρμοστής οπτικών ινών φιαγμένος από κεραμικό είναι πολύ καλύτερος από τη χρήση του μετάλλου ως μανίκι ευθυγράμμισης. Αυτό είναι επειδή η δομή κρυστάλλου της κεραμικής είναι πολύ σκληρή και δεν παραμορφώνει με τον καιρό όπως τα υλικά μετάλλων, έτσι μπορεί να επιτύχει τις μεγάλης ακρίβειας συνδέσεις τέλος-προσώπου ινών γρήγορα ευθυγραμμίζοντας. ORYARWA οι προσαρμοστές όλοι οπτικών ινών χρησιμοποιούν υψηλό - ποιοτικά κεραμικά μανίκια και τεχνολογία παραγωγής υψηλής πυκνότητας, τα οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν τις μεγάλης ακρίβειας συνδέσεις προσώπου τελών ινών.
 
 
Πώς να καθαρίσει τους προσαρμοστές οπτικών ινών
 
Αν και ο προσαρμοστής οπτικών ινών είναι σχετικά μικρός και είναι ένα μικρό μέρος στην τηλεγράφηση οπτικών ινών, αυτό δεν έχει επιπτώσεις στη σημαντική θέση του στη οπτική ίνα τηλεγραφώντας το σύστημα, και όπως άλλο εξοπλισμό οπτικών ινών, πρέπει να καθαριστεί τακτικά. Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι καθαρισμού, στεγνός καθαρισμός και υγρός καθαρισμός.
 
Στεγνός καθαρισμός: Κατ' αρχάς, παρεμβάλτε μια ράβδο στεγνού καθαρισμού στον προσαρμοστή οπτικών ινών, την γυρίστε για να την καθαρίσετε και να πάρετε έξω, κατόπιν να ευθυγραμμίσει την καθαρίζοντας ράβδο με το εσωτερικό του μανικιού, να καθαρίσει το συνδετήρα μέσα στον προσαρμοστή οπτικών ινών, και τον έλεγχο εάν το πρόσωπο τελών του συνδετήρα είναι μολυσμένο.
 
Υγρός καθαρισμός: Κατ' αρχάς, βυθίστε το καθαρίζοντας ραβδί στη λύση καθαρισμού ινών, παρεμβάλτε το υγρό καθαρίζοντας ραβδί στον προσαρμοστή, και γυρίστε το καθαρίζοντας ραβδί στην επιφάνεια του μανικιού ευθυγράμμισης, κατόπιν πάρτε μια ξηρά πατσαβούρα βαμβακιού για να καθαρίσετε το συνδετήρα μέσα στον προσαρμοστή οπτικών ινών, ελέγχει το πρόσωπο τελών συνδετήρων πάλι για τη μόλυνση.
 
 
Συμπέρασμα
 
Για τους προσαρμοστές οπτικών ινών, η ευθυγράμμιση ινών είναι πολύ σημαντική. Εάν η ίνα δεν ευθυγραμμίζεται κατάλληλα, θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες στη σύνδεση, και εάν η απώλεια είναι πάρα πολύ μεγάλη, το δίκτυο δεν θα λειτουργήσει. Σε ένα σύστημα επικοινωνιών οπτικών ινών, ανεξάρτητα από το πόσο απλό ή μικρό ένα συστατικό είναι, θα διαδραματίσει έναν ζωτικής σημασίας ρόλο το σε ολόκληρο σύστημα. Επιπλέον, ORYARWA έχει πολλούς τύπους προσαρμοστών οπτικών ινών για σας για να επιλέξει από. Έχουν τα πλεονεκτήματα της χαμηλής απώλειας εισαγωγής, της καλής ανταλλαξιμότητας και της επανάληψης, της υψηλής θερμοκρασίας και όξινης και αλκαλικής αντίστασης, και της σταθερής απόδοσης. Είναι σίγουρα η σύνδεση συνδέσεων ινών σας. η καλύτερη επιλογή. Για περισσότερες λεπτομέρειες για τα προϊόντα προσαρμοστών οπτικών ινών, μπορείτε να πάτε στον επίσημο ιστοχώρο ORYARWA να δείτε τη σελίδα λεπτομερειών προϊόντων, να συμβουλευθείτε τη εξυπηρέτηση πελατών ή να καλέσετε VIP επικοινωνία: 0086 135 3017 1335.
Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας

jenny.qin@ouyahua.com
+8613530171335
+86 135 3017 1335
+86 135 3017 1335